Peru La Prosperidad
Organicky pěstovaná promytá káva s tóny hřebíčku, švestek a mandlí
Původ
Přestože pěstování kávy v Peru probíhá ve velmi odlehlých místech na malých farmách, země je největším světovým vývozcem bio arabiky a celkově producentem vysoce kvalitních výběrových káv.
Tato zrna pocházejí ze závodu Prosperidad de Chirinos, z programu Cosecha de Mujer neboli „sklizeň žen“, který podporuje rovné příjmy pro ženy a z každého velkého prodaného pytle jde 15 dolarů na podporu jejich náročného života v regionu. Program také vzdělává ženy ve vůdčích dovednostech, pěstování, zvyšování kvality kávy a řízení malých podniků a podporuje pěstování potravin pro obživu a přivýdělek.
Příprava
Vhodná na přípravu ovocitějšího, ne příliš acidního espressa. Příjemně sladké a kořeněné.
Odrůda kávovníku | Bourbon, Catimor, Catuai, Catura, Marsellesa, MundoNovo, Pache, Typica |
---|---|
Nadmořská výška | 1200-1900 m n.m. |
Metoda zpracování | promytá |
Chuťový profil | švestky, hřebíček, mandle |
Farmář | Ženy z Prosperidad de Chirinos |