Papua Nová Guinea Baroida
Divoká naturálka plná višní, červeného vína a čokolády.
Původ
Baroida je pojmenována po duchovi žíjícím ve velkém říčním kameni uprostřed farmy a produkuje jedny z nejlepších káv z Papui Nové Guinei. Založil ji v šedesátých letech Ben Colbran, který ji koupil od domorodce Tara. Byl tak jedním z prvních, kdo kultivoval kávu v těchto oblastech. Ačkoliv museli překonat spoustu obtíží zejména kvůli rozdílnému klimatu oproti například Keni, dnes produkují fantastické kávy.
Příprava
Káva je určena na filtrování, ale lze ji použít i na espresso. Obzvláště zajímavě chutná v mléčných nápojích.
Parametry
Odrůda kávovníku | Arusha, Bourbon, Mundo Novo, Typica |
---|---|
Nadmořská výška | 1700-1850 m n.m. |
Metoda zpracování | natural |
Chuťový profil | višně, červené víno, čokoláda |
Farmář | rodina Colbran |