Mexiko Huehuetepan - Balení: 250g
Naturálně zpracovaná mexická káva odrůdy Bourbon od farmáře Carlose Cadeny je krásně sladká a divoká.
Původ
Carlos je farmář páté generace a zdědil farmu po svém otci, který už ji vedl poněkud modernějším způsobem. Po sklizni se tyto třešně nechají plavat v nádobě s vodou, aby se odstranily všechny nečistoty a vadná zrna. Potom 20 hodin odpočívají. Následuje přesun do uzavřených nádrží, kde se zahájí proces anaerobní fermentace a po přibližně 72 hodinách se suší na tzv. afrických postelích.
Příprava
Káva je vhodná zejména pro filtrování, kde vynikne její intenzivní a divoká, sladká chuť. Na espressu je trochu složitější nastavit správný recept, ale zejména na mléčných nápojích je skvělá.
Parametry
Odrůda kávovníku | Bourbon |
---|---|
Nadmořská výška | 1350 m n.m. |
Metoda zpracování | natural |
Chuťový profil | jahody v čokoládě, karamelizovaný cukr |
Farmář | Carlos Cadena |