Kolumbie Passionfruit
Jelikož už je to rok, co jsme otevřeli naši pražírnu, rozhodli jsme se to oslavit naprosto úžasnou a jedinečnou limitkou. Jedná se o promytou Kolumbii infuzovanou marakujou.
Původ
Káva pochází od pána jménem Rodrigo Sanchez Valencie , který pokračuje s produkcí na farmě, kterou založil již jeho dědeček před desítkami let. Dnes se Rodrigo snaží zejména o zachování diverzity a produktivity.
A jak se vlastně taková speciální káva vyrábí? Vybrané třešně se smíchají se směsicí laktobacilů a kvasinkami, aby byla zahájena fermentace. Do této směsi se přidá marakuja a nakonec sladký roztok na rozjetí fermentace (melasa, panela nebo cukr). Směs se uzavře a nechá se 8 dnů fermentovat. Po fermentaci je káva promývána vodou a následně se 25 dní suší.
Příprava
Lahodný ovocný letní džusík perfektní pro jakékoliv alternativní přípravy. Kávu doporučujeme jako filtr než espresso, protože chuť je velmi výrazná a při filtrování je harmoničtější.
Parametry
Odrůda kávovníku | Caturra |
---|---|
Nadmořská výška | 1730 m n.m. |
Metoda zpracování | fermentace s marakujou, promyté |
Chuťový profil | marakuja, pomerančové bonbóny, vanilka |
Farmář | Rodrigo Sanchez Valencia |