Kolumbie Marisol - Balení: 250g
Fermentovaná a následně promytou metodou zpracovaná kolumbijská káva z oblasti Huila plná broskví, kytiček a citrusů.
Původ
Marisol se narodila do rodiny farmářů a s kávou pomáhala už od velmi útlého věku. V deseti letech jí otec přidělil kousek půdy, aby prohloubil její zájmy v pěstování kávy. To se zpětně ukázalo jako stěžejní moment - káva přestala být pouze živobytím a stala se důvodem osobního a profesního rozvoje. V roce 2009 se přihlásila na kurz zaměřený na kvalitu zrna v Bogotě a o rok později vyhrála soutěž, díky které dostala prestižní „Q grader“ certifikát a její kávy pravidelně dostávají různá ocenění. Káva se nejdříve sesbírá, využije se tzv. floatingu k odstranění nezralých třešní a následně se nechají v GrainPro pytlích 72 hodin odpočívat. Poté jsou třešně vypeckovány a znovu zabaleny do GrainPro pytlů a dochází k 50hodinové fermentaci s musiláží. Poté se káva promyje a 23 dnů suší.
Příprava
Tuto kávu lze využít na téměř jakoukoliv přípravu. Filtr, espresso, mokka… Vždy se bude skladba chutí trochu lišit, ale stále bude sladká, výrazná a ovocná.
Odrůda kávovníku | Pink Bourbon |
---|---|
Nadmořská výška | 1750 m n.m. |
Metoda zpracování | promytá s fermentací |
Chuťový profil | broskve, grep, květiny |
Farmář | Marisol Ñañez |