Keňa Nyeri AA
Acidní a čistá promytá Keňa s ovocnou chutí a jemným tělem.
Původ
Zpracovatelská stanice Gatina je pár kilometrů od města Karatina v oblasti Nyeri. Byla vybudována v roce 1968 a leží na úpatí hory Mt. Kenya. Stará se o ní uskupení farmářů Mugaga, které sdružuje malé farmáře a přes 30% z nich tvoří ženy. Káva je zpracována plně promytou metodou, což zajišťuje jasný chuťový profil. AA v názvu značí velikost zrn, kdy každé zrno musí být větší než 7,2 mm.
Příprava
Keňu si vychutnáte převážně na filtru, kde vyniknou její jedinečné vlastnosti - jemná a čistá chuť. Pro přípravu na espresso ji přiliš nedoporučujeme.
Parametry
| Odrůda kávovníku | Batian, Ruiru 11, SL28, SL34 |
|---|---|
| Nadmořská výška | 1800-2050 m n.m. |
| Metoda zpracování | promytá |
| Chuťový profil | černý rybíz, rebarbora, med, černý čaj |

