Keňa Kaganda AA - Balení: 1kg
Krásně ovocná, acidní a čajová promytá Keňa. Keňské kávy jsou klasifikovány podle velikosti zrn. „AA“ značí, že zrna jsou největší velikosti, tedy větší než 7,2 mm.
Původ
Region Muranga leží ve střední Keni, která je známá pro své klima vhodné k pěstování kávy, hlavně díky úrodné sopečné půdě, vysoké nadmořské výšce a mírnému klimatu. Zdejší farmáři ručně sbírají pouze ty nejzralejší, červené třešně, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita kávy. Ve zpracovatelské stanici Kaganda se pak třešně vyloupou a 12-16 hodin se fermentují a poté 12-24 hodin máčí, aby bylo dosaženo vyšší acidity a plnějšího těla. Následně se 7-14 dní sušší.
Příprava
Tuto kávu doporučujeme používat výhradně na přípravu filtrované kávy.
Odrůda kávovníku | SL 28, SL 24, Ruiru 11, Batian |
---|---|
Nadmořská výška | 1750 - 1850m n.m. |
Metoda zpracování | promytá |
Chuťový profil | rybíz, citrusy, med, černý čaj |