Indonesie Pantan Musara - Balení: 250g
Honey metodou zpracovaná Indonésie od farmáře Asmana Arianta. Někteří z vás si pamatují tu loňskou - stejný farmář, ale jiné zpracování.
Původ
Asman Arianto založil Ribang Gayo Musara Cooperative, aby sjednotil farmáře a díky vyšším výkupním cenám jim i umožnil reinvestovat do svých farem a rodin. Většina farem na Sumatře je malá, s velikostí od 0,5 do 2 hektarů a farmáři kromě kávy často pěstují i kukuřici nebo nějaké ovoce. Druhotný produkt farmy často tvoří velkou část toho, co rodina farmáře přes rok konzumuje. Tradiční zpracování pro Indonésii je tzv. wet hulled - giling basah (neplést s promytou /washed/ metodou). Toto zpracování v kávě zvýrazní tělo a utlumí aciditu. Asman Arianto se namísto toho rozhodl produkovat klasické promyté, honey i naturální kávy.
Příprava
Kávu můžete využít k přípravě zábavného, tropicko-ovocného filtru a nebo k přípravě acidnějšího espressa. V mléčných nápojích se však acidita mění v příjemnou sladkost. Nedoporučujeme pro přípravu s ovesným mlékem.
Odrůda kávovníku | Abyssinia, Ateng, Gayo 1, Gayo 2, Timtim |
---|---|
Nadmořská výška | 1500-1700 m n.m. |
Metoda zpracování | honey |
Chuťový profil | tropické ovoce, švestky, karamel |
Farmář | Asman Arianto |