Indonesie Pantan Musara

Indonesie Pantan Musara

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5(1)Počet hvězdiček je 5 z 5

Chuťový profil: tropické ovoce, švestky, karamel Více

Kód produktu: P02008

od 340 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
250g
250g
1kg
1kg

ks

Chuťový profil: tropické ovoce, švestky, karamel Více

Kód produktu: P02008

Honey metodou zpracovaná Indonésie od farmáře Asmana Arianta. Někteří z vás si pamatují tu loňskou - stejný farmář, ale jiné zpracování.

Původ

Asman Arianto založil Ribang Gayo Musara Cooperative, aby sjednotil farmáře a díky vyšším výkupním cenám jim i umožnil reinvestovat do svých farem a rodin. Většina farem na Sumatře je malá, s velikostí od 0,5 do 2 hektarů a farmáři kromě kávy často pěstují i kukuřici nebo nějaké ovoce. Druhotný produkt farmy často tvoří velkou část toho, co rodina farmáře přes rok konzumuje. Tradiční zpracování pro Indonésii je tzv. wet hulled - giling basah (neplést s promytou /washed/ metodou). Toto zpracování v kávě zvýrazní tělo a utlumí aciditu. Asman Arianto se namísto toho rozhodl produkovat klasické promyté, honey i naturální kávy.

Příprava

Kávu můžete využít k přípravě zábavného, tropicko-ovocného filtru a nebo k přípravě acidnějšího espressa. V mléčných nápojích se však acidita mění v příjemnou sladkost. Nedoporučujeme pro přípravu s ovesným mlékem.

Parametry
Odrůda kávovníku Abyssinia, Ateng, Gayo 1, Gayo 2, Timtim
Nadmořská výška 1500-1700 m n.m.
Metoda zpracování honey
Chuťový profil tropické ovoce, švestky, karamel
Farmář Asman Arianto