Indonésie Kerinci - Balení: 1kg

Indonésie Kerinci - Balení: 1kg


Chuťový profil: ostružiny, svařák, termix Více

Kód produktu: P00052-2

1 300 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
250g
250g
1kg
1kg

ks

Chuťový profil: ostružiny, svařák, termix Více

Kód produktu: P00052-2

Anaerobně naturálně zpracovaná káva ze Sumatry. Má výraznou ovocnou fermentovanou chuť s dlouhotrvající příjemnou dochutí připomínající hořkou čokoládu a termix. 

Původ

Farma sídlí na úpatí hory Kerinci, což je jedna ze sopek v pacifickém "Ring of fire". To je zhruba 40.000 kilometrů dlouhý pás více než 450 sopek, který má tvar podkovy. Její sopečná aktivita v minulosti zajistila svému okolí kvalitní vulkanickou půdu, z čehož farma těží. Přestože je kolektiv Koerintji Barokah Bersama relativně mladý, vznikl teprve v roce 2017, velmi rychle se rozvíjí a dodává špičkové kávy. 

Káva se po sklizni vytřídí tzv. floatingem, který oddělí nezralé a přezrálé třešně a následně se zabalí do vakuových pytlů a 7 dní se fermentuje o teplotě 18-22 stupňů. Poté se 20-23 dní suší a následně zpracovává. 

Příprava

Z kávy připravíte výborný ovocný, kořeněný a sladký filtr. Od french pressu, přes různé drippery až po batch brew.

Parametry
Odrůda kávovníku Andung Sari, Sigarar Utang
Nadmořská výška 1400-1700 m n.m.
Metoda zpracování anaerobic natural
Chuťový profil ostružiny, svařák, termix
Farmář kolektiv Koerintji Barokah Bersama