Indonésie Kerinci - Balení: 250g
Anaerobně naturálně zpracovaná káva ze Sumatry. Má výraznou ovocnou fermentovanou chuť s dlouhotrvající příjemnou dochutí připomínající hořkou čokoládu a termix.
Původ
Farma sídlí na úpatí hory Kerinci, což je jedna ze sopek v pacifickém "Ring of fire". To je zhruba 40.000 kilometrů dlouhý pás více než 450 sopek, který má tvar podkovy. Její sopečná aktivita v minulosti zajistila svému okolí kvalitní vulkanickou půdu, z čehož farma těží. Přestože je kolektiv Koerintji Barokah Bersama relativně mladý, vznikl teprve v roce 2017, velmi rychle se rozvíjí a dodává špičkové kávy.
Káva se po sklizni vytřídí tzv. floatingem, který oddělí nezralé a přezrálé třešně a následně se zabalí do vakuových pytlů a 7 dní se fermentuje o teplotě 18-22 stupňů. Poté se 20-23 dní suší a následně zpracovává.
Příprava
Z kávy připravíte výborný ovocný, kořeněný a sladký filtr. Od french pressu, přes různé drippery až po batch brew.
Odrůda kávovníku | Andung Sari, Sigarar Utang |
---|---|
Nadmořská výška | 1400-1700 m n.m. |
Metoda zpracování | anaerobic natural |
Chuťový profil | ostružiny, svařák, termix |
Farmář | kolektiv Koerintji Barokah Bersama |