Etiopie Buku Hambela Guji - Balení: 250g
Naturálně zpracovaná Etiopie plná kytiček, citrusů a sladkých červených plodů.
Původ
Zpracovatelská stanice Buku Hurufa je v provozu od roku 2020 a soustředí se zejména na naturální a anaerobní zpracování kávy. „Buku“ z názvu stanice znamená prach. Region byl kdysi zastávkou pro pastevce dobytka, kteří mířili k jezeru Abaya pro zásoby soli. Dobytek dupal a tím zvedal prach a vznikala velká mračna, tedy Buku. Oblast Hambela Guji je známá svými regiony, ve kterých se pěstuje vynikající káva. Buku je známé pro své exotické chuťové profily a zrnka z něj jsou povětšinou velmi malá a hustá.
Příprava
Z kávy lze připravit fantastické, chuťově bohaté espresso s výraznou florální chutí, citrusovou aciditou a malinovou sladkostí, ale je vhodná i pro přípravu lehkého a květinového filtru.
Odrůda kávovníku | JARC 74110, JARC 74112, JARC 74158 |
---|---|
Nadmořská výška | 2120 m n.m. |
Metoda zpracování | natural |
Chuťový profil | květiny, červený pomeranč, maliny, čaj |