Burundi Turaco - Balení: 1kg
Promytá příjemně acidní káva s tóny červených plodů a nugátu.
Původ
Káva je pojmenovaná podle místního pestrobarevného ptáka Turaco. Zrna jsou pečlivě ručně tříděna, např. floatingem, kdy se namočí do barelů s vodou a méně kvalitní zrna vyplavou na hladinu. Od kvalitnějších zrn se dále ručně oddělují poničená, nedozrálá nebo přezrálá zrna. Do 6 hodin jsou pak zrna oddělena od slupky, během čehož jsou ještě tříděna dle hustoty. Následně jsou fermentována po 10-12 hodin ve vodě z místního pramene. Poté se promývají a 2-3 týdny suší.
Příprava
Burundi je skvělé jak na espressu tak na filtru, kde obě metody přípravy mají příjemnou červenoplodou aciditu a nugátovou plnost a sladkost.
Parametry
Odrůda kávovníku | Red Bourbon |
---|---|
Nadmořská výška | 1600-1900 m n.m. |
Metoda zpracování | promytá |
Chuťový profil | černý rybíz, rebarbora, nugát |