Burundi Turaco

Burundi Turaco


Chuťový profil: černý rybíz, rebarbora, nugát Více

Kód produktu: P20012

od 290 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
250g
250g
1kg
1kg

ks

Chuťový profil: černý rybíz, rebarbora, nugát Více

Kód produktu: P20012

Promytá příjemně acidní káva s tóny červených plodů a nugátu.

Původ

Káva je pojmenovaná podle místního pestrobarevného ptáka Turaco. Zrna jsou pečlivě ručně tříděna, např. floatingem, kdy se namočí do barelů s vodou a méně kvalitní zrna vyplavou na hladinu. Od kvalitnějších zrn se dále ručně oddělují poničená, nedozrálá nebo přezrálá zrna. Do 6 hodin jsou pak zrna oddělena od slupky, během čehož jsou ještě tříděna dle hustoty. Následně jsou fermentována po 10-12 hodin ve vodě z místního pramene. Poté se promývají a 2-3 týdny suší.

Příprava

Burundi je skvělé jak na espressu tak na filtru, kde obě metody přípravy mají příjemnou červenoplodou aciditu a nugátovou plnost a sladkost.

Parametry
Odrůda kávovníku Red Bourbon
Nadmořská výška 1600-1900 m n.m.
Metoda zpracování promytá
Chuťový profil černý rybíz, rebarbora, nugát