Burundi Nemba
Plně promyté Burundi, které se nějakou chvilku fermentovalo s kvasinkami. Chutná po brusinkách, ibišku, černém čaji a čokoládě.
Původ
Zpracovatelská stanice Nemba leží jižně od provincie Kayanza. Úzce spolupracují s jednotlivými producenty, aby jim zajistili dostatek know-how i materiálu. Každý producent, který je součástí Nemby, vlastní v průměru pouze 150 kávovníků a všechny se nacházejí v nadmořské výšce 1700 m n. m. okolo lesu Kibila. Zpracují přibližně 750 tun ročně. Po vypeckování se zrna přesunou do tanků, kam se přidají kvasinky Intenso. Fermentace trvá 96 hodin. To má za dopad větší rozvinutí chutí, plnosti a komplexnosti a specifických florálních tónů. Po fermentaci je káva promyta a následně sušena a dále zpracována.
Příprava
Tohle kafíčko můžete použít na filtr, kde vyniknou spíše florální a jemné ovocné tóny nebo na espresso plné brusinek v čokoládě.
| Odrůda kávovníku | Red Bourbon |
|---|---|
| Nadmořská výška | 1700 m n.m. |
| Metoda zpracování | yeast (intenso) fully washed |
| Chuťový profil | brusinky, ibišek, černý čaj |

