Brazílie Fruta Madura - Balení: 1kg
Velmi sladká anaerobně naturální brazílie s pryskyřičnými tóny, příjemnou ovocnou chutí a nižší aciditou. Zrna jsou tzv. peaberry, což znamená, že se v třešni nachází pouze jedno zrno, které je menší, kulatější a hustější.
Původ
V rodině Grossi koluje snad více kávy než krve. V roce 1887 Josého prapradědeček Luigi společně s jeho dědečkem Antôniem přišli z Itálie pracovat do Brazílie na kávové plantáže v São Paulu. Okolo roku 1950 Josého otec Matheus koupil malý pozemek severozápadně od města Paraná a začal pěstovat vlastní kávu. José Carlos poté rodinný podnik výrazně přetransformoval, věnoval se i šlechtění vlastních kávovníkových odrůd a vytvořil několik odrůd vyhovujících klimatu v Cerradu, kde pěstuje většinu kávy.
Příprava
Vymazlené a velmi sladké espresso s plným tělem a dlouhou dochutí, vhodné i pro přípravu pomocí mokka konvičky, aeropressu apod.
Odrůda kávovníku | Yellow Catuai 62 |
---|---|
Nadmořská výška | 840-1150 m n. m. |
Metoda zpracování | anaerobic natural |
Chuťový profil | žluté jablko, cedr, javorový sirup |
Farmář | José Carlos Grossi |